Nasza oferta

Wesela

Wesela w Dworku Galicyjskim

Organizujemy niezapomniane wesela w zaciszu wiejskiego ogrodu.

Dokładamy wszelkich starań by nasza kuchnia nie odbiegała od najnowszych obecnie trendów kulinarnych. Wykorzystując wiedzę na temat zdrowej i tradycyjnej kuchni stworzymy ciekawe i niezapomniane potrawy.

Dobre jedzenie
Idealna sala weselna
Przepiękny ogród
Nocleg dla gości

Dysponujemy:

Namiot weselny
na 180 osób

 

Sala weselna
na 100 osób

 

Namiot weselny
na 150 osób

 

Sala weselna
na 100 osób

 

opinie

Co inni o nas piszą

Wszystko perfekcyjne.

Polecam w 100% Jestem fotografem ślubnym i wczoraj miałem okazję gościć w dworku.Obsługa baaaardzo miła, jedzenie pyszne, no i piękna sala weselna.
Polecam 🙂
Daniel

Cudowne miejsce!

 wesele w Dworku GalicyjskimCudowne miejsce! Nasze wesele zostało zorganizowane bardzo profesjonalnie. Wspaniała obsługa, pyszne jedzenie i komfortowe noclegi. Dookoła świetna infrastruktura dla dzieciaków. Bawiliśmy się wspaniałe! Dziękujemy!!!

Karla

Wesele w Dworku Galicyjskim

Miałem przyjemność wraz z Wodzirej Ernestyną poprowadzić wesele w Dworku Galicyjskim. Patrząc przez pryzmat sal jakie odwiedzamy to miejsce może poszczycić się bardzo profesjonalną obsługą, zaspokajającą w pełni potrzeby gości oraz wybitnie smaczną kuchnią, pod której wielkim jesteśmy wrażeniem. Zdecydowanie i z pełną świadomością polecamy Wszystkim odwiedzenie tego pięknego miejsca i bez namysłu wybieranie go na miejsce przyjęć, bali i zabaw. Pozdrawiamy Wodzirej Ernestyna i Wodzirej Paweł.

Paweł

Więcej opinii dostępnych, kliknij tutaj.

Przykładowe menu weselne

Przykładowe menu przyjęcia jednodniowego

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą

Toast

Obiad:

Zupa:

  • Rosół wiejski z makaronem,

  • Rosół wiejski z makaronem i kluseczkami wątrobianymi

  • Zupy kremy (polecam krem z groszku zielonego, kukurydzy, cukinii, kalafiora, brokułów) lub inne

Drugie danie:

  • PÓŁMISEK MIĘS (2,5 szt.) mięsa na osobę, przeciętnie 5-6 gatunków mięsa na półmisku do wyboru spośród :

  • Mięsa smażone

-kotlet schabowy z kością,

-kotlet schabowy nadziewany pieczarkami,

-kotlet hawajski z serem i ananasem,

-filet w cieście i w płatkach migdałowych,

-filet w obsypane ze świeżych, kolorowych papryk zapiekany z serem,

-kotlet de volaille z masełkiem,

-kotlet de volaille z żurawiną i żółtym serem,

-kotlet de volaille z szynką i żółtym serem,

-kotlet de volaille z pieczarkami,

-klops z pieczarką w okrasie,

  • Mięsa duszone

-rolada wołowa z nadzieniem klasycznym (mięso, boczek, ogórek, marchewka),

-rolada wieprzowa z nadzieniem mięsnym

-rolada drobiowa z warzywami,

-rolada drobiowa z pieczarkami,

-szaszłyk wieprzowy/drobiowy,

-roladka drobiowa z nadzieniem szpinakowym,

  • Mięsa pieczone

-udziec drobiowy nadziewany mięsem,

-udziec drobiowy z nadzieniem mięsno pieczarkowym,

-rolada z karczku z nadzieniem z kapusty kraszonej,

-karczek zapiekany w śmietanie,

+ sos do mięs

  • SAŁATKI 4 rodzaje (do wyboru)

-surówka z kapusty białej,

-surówka colesław,

-sałatka z kapusty białej,

-surówka z kapusty czerwonej,

-sałatka z kapusty czerwonej,

-buraczki klasyczne, buraczki z jabłkiem, ćwikła z chrzanem

-mizeria staropolska w marynacie z cytryną,

-mizeria klasyczna ze śmietaną,

-marchewka z brzoskwiniami,

marchewka z chrzanem,

-surówka z selera, jabłek i orzechów,

-surówka z rzepy i jabłka,

-sałata lodowa z koprem i granatem,

-roszponka z dresingiem na bazie musztardy francuskiej i miodu,

-gotowane warzywa z masełkiem i bułką tartą,

-duszona cukinia,

-gruszki z żurawiną,

  • DODATKI SKROBIOWE

-kluski śląskie,

-kluski szpinakowe,

-ziemniaczki purée,

-lub inne wybieramy 2 rodzaje

    • DANIA WEGETARIAŃSKIE (do wyboru 1 rodzaj zamiast 1 rodzaju mięsa lub dodatkowo dla wybranych gości za odpłatnością

Omlet z zielonym groszkiem, pomidorami, pieczarkami, papryką (dodatki dowolne) lub naturalny,

-Ser panierowany z żurawiną,

-Placuszki z kaszy gryczanej w sosie grzybowym,

-Papryka faszerowana kaszą i grzybami w sosie grzybowym lub zapiekana z serem,

-Babeczki nadziewane zielonym groszkiem i serem w sosie cygańskim,

-Koperta z ciasta francuskiego z pieczarką w śmietanie,

  • KOMPOT

  • PODAWANIE kawy, herbaty, ciasta, ciasteczek

  • ZIMNA PŁYTA I

przystawki typu finger food 3 rodzaje w tym sałatka w szklaneczkach

-półmisek wędlin- mięsa podawane na zimno (wyroby własnej produkcji)

-galaretki drobiowe/wieprzowe, szynka nadziewana w galarecie,

-ryby po grecku, marynowane,

Sałatki 2 rodzaje do wyboru:

Podawane w kieliszkach:

-sałatka z arbuza, fety i cebuli dymki,

-sałatka z buraków, rukoli, fety i prażonego słonecznika,

-sałatka z kurczakiem typu gyros,

-sałatka warstwowa z selerem,

-sałatka selerowa z kurczakiem i żurawiną,

Podawane wieloporcjowo:

-jarzynowa,

-porowa,

-brokułowa z fasolką,

-z sałaty lodowej z orzechami, fetą i sosem orzechowym,

-sałatka capreze (pomidor, mozzarella, bazylia),

-sałatka wiosenna(kalafior, pomidor, ogórek świeży, rzodkiewki, kiełki, szczypior,) + dresing szczypiorkowo jogurtowy,

  • KOLACJA I w formie II dania (1 zestaw do wyboru):

-filet z kaczki na sosie wiśniowym, marchewka glazurowana, czarne kluski ziemniaczane,

-polędwiczki w tymianku na sosie porzeczkowym, kasza jaglana, gruszka z żurawiną,

-wołowina w winie i ziołach, kluska śląska, buraczki z chrzanem,

-łosoś pieczony w migdałach, ziemniaczane kluseczki smażone, mix sałat w sosie vinigrett z pomidorkami, rzodkiewką, ogórkiem,

  • DESER (do wyboru 1 zestaw)

-szarlotka na gorąco podawana z gałką lodów,

-gruszka w sosie waniliowym z sorbetem truskawkowym,

-lody owocowe z bitą śmietaną i owocami,

  • ZIMNA PŁYTA II

-kanapeczki, tartinki, babeczki z nadzieniem słonym, ptysie z mięsem i pieczarkami

-porcje ryb pieczonych podawane na zimno,

-śledzie w oleju, śmietanie,

-jajka faszerowane,

-sery

    • KOLACJA II (do wyboru 1 zestaw)

pieczeń z karczku z jabłkiem w majeranku, knedlik, sałata, surówka z rzepy

-pieczeń z kurczaka faszerowanego w sosie śmietanowym, kopytka żółte i zielone, buraczki z jabłkiem, cukinia duszona,

-roladki duszone nadziewane pieczarkami, kasza gryczana z pieczarką w śmietanie, buraczki z jabłkiem, pekińska z koprem

    • KOLACJA III (do wyboru 1 rodzaj):

– gulasz wołowy,
– flaczki,
– strogonow wołowy,
– barszcz czerwony z rogalikiem lub ptysiem faszerowanym mięsem i pieczarkami
– bigos staropolski,
– żurek z białą kiełbaską, jajkiem i ziemniaczkami w kostkę,

Kalkulacja przyjęcia

 

Owoce

Napoje (soki owocowe, woda mineralna podawane w dzbankach, coca-cola, fanta, sprait, tonic w butelkach szklanych 0,2l, napoje z firmy tymbark w butelkach szklanych)

Ciasto  (ciasto na stołach , ciasteczka, paczki dla gości 1 szt /parę (ciasto z firmy Merta Hecznarowice)

Cena zawiera nakrycie stołów obrusami i galanterią stołową, obsługę kelnerską przez cały czas trwania przyjęcia.

 

Cena nie zawiera nakrycia krzeseł w pokrowce. Cena nie zawiera napoi alkoholowych oraz tortu dla Młodej Pary.

 

Przykładowe menu przyjęcia dwudniowego

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą

Toast

Obiad:

Zupa:

  • Rosół wiejski z makaronem,

  • Rosół wiejski z makaronem i kluseczkami wątrobianymi

  • Zupy kremy (polecam krem z groszku zielonego, kukurydzy, cukinii, kalafiora, brokułów) lub inne

Drugie danie:

  • PÓŁMISEK MIĘS (2,5 szt.) mięsa na osobę, przeciętnie 5-6 gatunków mięsa na półmisku do wyboru spośród :

  • Mięsa smażone

-kotlet schabowy z kością,

-kotlet schabowy nadziewany pieczarkami,

-kotlet hawajski z serem i ananasem,

-filet w cieście i w płatkach migdałowych,

-filet w obsypce ze świeżych, kolorowych papryk zapiekany z serem,

-kotlet de volaille z masełkiem,

-kotlet de volaille z żurawiną i żółtym serem,

-kotlet de volaille z szynką i żółtym serem,

-kotlet de volaille z pieczarkami,

-klops z pieczarką w okrasie,

  • Mięsa duszone

-rolada wołowa z nadzieniem klasycznym (mięso, boczek, ogórek, marchewka),

-rolada wieprzowa z nadzieniem mięsnym

-rolada drobiowa z warzywami,

-rolada drobiowa z pieczarkami,

-szaszłyk wieprzowy/drobiowy,

-roladka drobiowa z nadzieniem szpinakowym,

  • Mięsa pieczone

-udziec drobiowy nadziewany mięsem,

-udziec drobiowy z nadzieniem mięsno pieczarkowym,

-rolada z karczku z nadzieniem z kapusty kraszonej,

-karczek zapiekany w śmietanie,

+ sos do mięs

  • SAŁATKI 4 rodzaje (do wyboru)

-surówka z kapusty białej,

-surówka colesław,

-sałatka z kapusty białej,

-surówka z kapusty czerwonej,

-sałatka z kapusty czerwonej,

-buraczki klasyczne, buraczki z jabłkiem, ćwikła z chrzanem

-mizeria staropolska w marynacie z cytryną,

-mizeria klasyczna ze śmietaną,

-marchewka z brzoskwiniami,

-marchewka z chrzanem,

-surówka z selera, jabłek i orzechów,

-surówka z rzepy i jabłka,

-sałata lodowa z koprem i granatem,

-roszponka z dresingiem na bazie musztardy francuskiej i miodu,

-gotowane warzywa z masełkiem i bułką tartą,

-duszona cukinia,

-gruszki z żurawiną,

  • DODATKI SKROBIOWE

-kluski śląskie,

-kluski szpinakowe,

-ziemniaczki purée,

-lub inne wybieramy 2 rodzaje

    • DANIA WEGETARIAŃSKIE (do wyboru 1 rodzaj zamiast 1 rodzaju mięsa lub dodatkowo dla wybranych gości za odpłatnością od 1 szt 7,00zł)

Omlet z zielonym groszkiem, pomidorami, pieczarkami, papryką (dodatki dowolne) lub naturalny,

-Ser panierowany z żurawiną,

-Placuszki z kaszy gryczanej w sosie grzybowym,

-Papryka faszerowana kaszą i grzybami w sosie grzybowym lub zapiekana z serem,

-Babeczki nadziewane zielonym groszkiem i serem w sosie cygańskim,

-Koperta z ciasta francuskiego z pieczarką w śmietanie,

  • KOMPOT

  • PODAWANIE kawy, herbaty, ciasta, ciasteczek

  • ZIMNA PŁYTA I

przystawki typu finger food np.: polędwiczki na puree z zielonego groszku, bakłażan z nadzieniem serowo-orzechowym, przystawka z łososia i ogórka, sałatka Cezar w szklaneczkach, jajko faszerowane

-półmisek wędlin- mięsa podawane na zimno (wyroby własnej produkcji)

-galaretki drobiowe, szynka nadziewana w galarecie,

-ryby marynowane,

Sałatki 2 rodzaje do wyboru:

-sałatka z arbuza, fety i cebuli dymki,

-sałatka z buraków, rukoli, fety i prażonego słonecznika,

-sałatka z kurczakiem typu gyros,

-sałatka warstwowa z selerem,

-sałatka selerowa z kurczakiem i żurawiną,

-jarzynowa,

-porowa,

-brokułowa z fasolką,

-z sałaty lodowej z orzechami, fetą i sosem orzechowym,

-sałatka capreze (pomidor, mozzarella, bazylia),

-sałatka wiosenna(kalafior, pomidor, ogórek świeży, rzodkiewki, kiełki, szczypior,) + dresing szczypiorkowo jogurtowy,

  • KOLACJA I w formie II dania (1 zestaw do wyboru):

-filet z kaczki na sosie wiśniowym, marchewka glazurowana, czarne kluski ziemniaczane,

-polędwiczki w tymianku na sosie porzeczkowym, kasza jaglana, gruszka z żurawiną,

-wołowina w winie i ziołach, kluska śląska, buraczki z chrzanem,

-łosoś pieczony w migdałach, ziemniaczane kluseczki smażone, mix sałat w sosie vinigrett z pomidorkami, rzodkiewką, ogórkiem,

  • DESER: Tort Młodej Pary, kawa, herbata

  • ZIMNA PŁYTA II

-kanapeczki, tartinki, babeczki z nadzieniem słonym, ptysie z mięsem i pieczarkami

-porcje ryb wędzonych podawane na zimno,

-rolada szpinakowa nadziewana pastą z łososiem

-sery

    • KOLACJA II (do wyboru 1 zestaw)

pieczeń z karczku z jabłkiem w majeranku, knedlik, sałata, surówka z rzepy

-pieczeń z kurczaka faszerowanego w sosie śmietanowym, kopytka żółte i zielone, buraczki z jabłkiem, cukinia duszona,

-roladki duszone nadziewane pieczarkami, kasza gryczana z pieczarką w śmietanie, buraczki z jabłkiem, pekińska z koprem

lub

kolacja w formie nocy cygańskiej tzn. serwowane z wózka przez kucharza i kelnerów różne gatunki mięs tj.: żeberka duszone w warzywach, pieczeń z karczku, pieczeń ze schabu, kaszanka, kapusta kraszona, kiszone ogórki, chrzan, musztarda

    • KOLACJA III (do wyboru 1 rodzaj):

– gulasz wołowy,
– flaczki,
– strogonow wołowy,
– barszcz czerwony z rogalikiem lub ptysiem faszerowanym mięsem i pieczarkami
– bigos staropolski,
– żurek z białą kiełbaską, jajkiem i ziemniaczkami w kostkę,

II dzień

  1. Na powitanie gości

  • gulasz lub kwaśnica

  1. kawa, herbata

  2. owoce, napoje

  3. zimna płyta na stołach:

  • śledzie marynowane w formie rolmopsów

  • śledzie w śmietanie z jabłkiem

  • śledzie w oleju

  • klopsiki rybne w zalewie marynowanej

  • ryba po grecku

  • galaretki drobiowe, galaretki wieprzowe, galantyna z kurczaka w galarecie

  • sałatka selerowa z szynką, kukurydzą i natką pietruszki

  • sałatka z młodego szpinaku, kiełków rzodkiewki, avocado, suszonych pomidorów oraz pestek dyni

  • sałatka Capreze tj. ser mozarella, bazylia, świeże pomidory

  • półmisek mięs na zimno

  • pieczywo

  1. Obiad:

  • zupa krem np. krem z dyni z groszkiem ptysiowym

  • II danie serwowane porcjowo: np. schab w sosie śmietanowo-kurkowym, kapusta pekińska z roszponką i sosem z musztardy francuskiej i miodu, buraczki klasyczne podawane w osobnym naczyniu

6. deser: np. sorbet lodowy z bitą śmietaną i owocami

7. Kolacja w formie II dania: np. filet z dorsza w cieście i migdałach, gargamelki, gotowane warzywa polewane masełkiem i bułka tartą

8. Kolacja III w formie dania podawanego w bulionówce np. klopsiki w sosie koperkowym

Kalkulacja przyjęcia dwudniowego

Menu j. w.

Owoce 2 dni

Napoje 2 dni (soki owocowe, woda mineralna podawane w dzbankach, coca-cola, fanta, sprait, tonic w butelkach szklanych 0,2l, napoje z firmy tymbark w butelkach szklanych)

 

Cena zawiera nakrycie stołów obrusami i galanterią stołową, obsługę kelnerską przez cały czas trwania przyjęcia.

 

Cena nie zawiera dekoracji sali, nakrycia krzeseł w pokrowce. Cena nie zawiera napoi alkoholowych oraz ciasta, ciasteczek, paczek dla gości i tortu dla Młodej Pary.