Nasza oferta
Wesela
Wesela w Dworku Galicyjskim
Organizujemy niezapomniane wesela w zaciszu wiejskiego ogrodu.
Dokładamy wszelkich starań by nasza kuchnia nie odbiegała od najnowszych obecnie trendów kulinarnych. Wykorzystując wiedzę na temat zdrowej i tradycyjnej kuchni stworzymy ciekawe i niezapomniane potrawy.
Dobre jedzenie
Idealna sala weselna
Przepiękny ogród
Nocleg dla gości
Dysponujemy:
Namiot weselny
na 180 osób
Sala weselna
na 100 osób
Namiot weselny
na 150 osób
Sala weselna
na 100 osób
Przykładowe menu weselne
Przykładowe menu przyjęcia jednodniowego
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast
Obiad:
Zupa:
-
Rosół wiejski z makaronem,
-
Rosół wiejski z makaronem i kluseczkami wątrobianymi
-
Zupy kremy (polecam krem z groszku zielonego, kukurydzy, cukinii, kalafiora, brokułów) lub inne
Drugie danie:
-
PÓŁMISEK MIĘS (2,5 szt.) mięsa na osobę, przeciętnie 5-6 gatunków mięsa na półmisku do wyboru spośród :
-
Mięsa smażone
-kotlet schabowy z kością,
-kotlet schabowy nadziewany pieczarkami,
-kotlet hawajski z serem i ananasem,
-filet w cieście i w płatkach migdałowych,
-filet w obsypane ze świeżych, kolorowych papryk zapiekany z serem,
-kotlet de volaille z masełkiem,
-kotlet de volaille z żurawiną i żółtym serem,
-kotlet de volaille z szynką i żółtym serem,
-kotlet de volaille z pieczarkami,
-klops z pieczarką w okrasie,
-
Mięsa duszone
-rolada wołowa z nadzieniem klasycznym (mięso, boczek, ogórek, marchewka),
-rolada wieprzowa z nadzieniem mięsnym
-rolada drobiowa z warzywami,
-rolada drobiowa z pieczarkami,
-szaszłyk wieprzowy/drobiowy,
-roladka drobiowa z nadzieniem szpinakowym,
-
Mięsa pieczone
-udziec drobiowy nadziewany mięsem,
-udziec drobiowy z nadzieniem mięsno pieczarkowym,
-rolada z karczku z nadzieniem z kapusty kraszonej,
-karczek zapiekany w śmietanie,
+ sos do mięs
-
SAŁATKI 4 rodzaje (do wyboru)
-surówka z kapusty białej,
-surówka colesław,
-sałatka z kapusty białej,
-surówka z kapusty czerwonej,
-sałatka z kapusty czerwonej,
-buraczki klasyczne, buraczki z jabłkiem, ćwikła z chrzanem
-mizeria staropolska w marynacie z cytryną,
-mizeria klasyczna ze śmietaną,
-marchewka z brzoskwiniami,
marchewka z chrzanem,
-surówka z selera, jabłek i orzechów,
-surówka z rzepy i jabłka,
-sałata lodowa z koprem i granatem,
-roszponka z dresingiem na bazie musztardy francuskiej i miodu,
-gotowane warzywa z masełkiem i bułką tartą,
-duszona cukinia,
-gruszki z żurawiną,
-
DODATKI SKROBIOWE
-kluski śląskie,
-kluski szpinakowe,
-ziemniaczki purée,
-lub inne wybieramy 2 rodzaje
-
DANIA WEGETARIAŃSKIE (do wyboru 1 rodzaj zamiast 1 rodzaju mięsa lub dodatkowo dla wybranych gości za odpłatnością
–Omlet z zielonym groszkiem, pomidorami, pieczarkami, papryką (dodatki dowolne) lub naturalny,
-Ser panierowany z żurawiną,
-Placuszki z kaszy gryczanej w sosie grzybowym,
-Papryka faszerowana kaszą i grzybami w sosie grzybowym lub zapiekana z serem,
-Babeczki nadziewane zielonym groszkiem i serem w sosie cygańskim,
-Koperta z ciasta francuskiego z pieczarką w śmietanie,
-
KOMPOT
-
PODAWANIE kawy, herbaty, ciasta, ciasteczek
-
ZIMNA PŁYTA I
–przystawki typu finger food 3 rodzaje w tym sałatka w szklaneczkach
-półmisek wędlin- mięsa podawane na zimno (wyroby własnej produkcji)
-galaretki drobiowe/wieprzowe, szynka nadziewana w galarecie,
-ryby po grecku, marynowane,
Sałatki 2 rodzaje do wyboru:
Podawane w kieliszkach:
-sałatka z arbuza, fety i cebuli dymki,
-sałatka z buraków, rukoli, fety i prażonego słonecznika,
-sałatka z kurczakiem typu gyros,
-sałatka warstwowa z selerem,
-sałatka selerowa z kurczakiem i żurawiną,
Podawane wieloporcjowo:
-jarzynowa,
-porowa,
-brokułowa z fasolką,
-z sałaty lodowej z orzechami, fetą i sosem orzechowym,
-sałatka capreze (pomidor, mozzarella, bazylia),
-sałatka wiosenna(kalafior, pomidor, ogórek świeży, rzodkiewki, kiełki, szczypior,) + dresing szczypiorkowo jogurtowy,
-
KOLACJA I w formie II dania (1 zestaw do wyboru):
-filet z kaczki na sosie wiśniowym, marchewka glazurowana, czarne kluski ziemniaczane,
-polędwiczki w tymianku na sosie porzeczkowym, kasza jaglana, gruszka z żurawiną,
-wołowina w winie i ziołach, kluska śląska, buraczki z chrzanem,
-łosoś pieczony w migdałach, ziemniaczane kluseczki smażone, mix sałat w sosie vinigrett z pomidorkami, rzodkiewką, ogórkiem,
-
DESER (do wyboru 1 zestaw)
-szarlotka na gorąco podawana z gałką lodów,
-gruszka w sosie waniliowym z sorbetem truskawkowym,
-lody owocowe z bitą śmietaną i owocami,
-
ZIMNA PŁYTA II
-kanapeczki, tartinki, babeczki z nadzieniem słonym, ptysie z mięsem i pieczarkami
-porcje ryb pieczonych podawane na zimno,
-śledzie w oleju, śmietanie,
-jajka faszerowane,
-sery
-
KOLACJA II (do wyboru 1 zestaw)
–pieczeń z karczku z jabłkiem w majeranku, knedlik, sałata, surówka z rzepy
-pieczeń z kurczaka faszerowanego w sosie śmietanowym, kopytka żółte i zielone, buraczki z jabłkiem, cukinia duszona,
-roladki duszone nadziewane pieczarkami, kasza gryczana z pieczarką w śmietanie, buraczki z jabłkiem, pekińska z koprem
-
KOLACJA III (do wyboru 1 rodzaj):
– gulasz wołowy,
– flaczki,
– strogonow wołowy,
– barszcz czerwony z rogalikiem lub ptysiem faszerowanym mięsem i pieczarkami
– bigos staropolski,
– żurek z białą kiełbaską, jajkiem i ziemniaczkami w kostkę,
Kalkulacja przyjęcia
Owoce
Napoje (soki owocowe, woda mineralna podawane w dzbankach, coca-cola, fanta, sprait, tonic w butelkach szklanych 0,2l, napoje z firmy tymbark w butelkach szklanych)
Ciasto (ciasto na stołach , ciasteczka, paczki dla gości 1 szt /parę (ciasto z firmy Merta Hecznarowice)
Cena zawiera nakrycie stołów obrusami i galanterią stołową, obsługę kelnerską przez cały czas trwania przyjęcia.
Cena nie zawiera nakrycia krzeseł w pokrowce. Cena nie zawiera napoi alkoholowych oraz tortu dla Młodej Pary.
Przykładowe menu przyjęcia dwudniowego
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast
Obiad:
Zupa:
-
Rosół wiejski z makaronem,
-
Rosół wiejski z makaronem i kluseczkami wątrobianymi
-
Zupy kremy (polecam krem z groszku zielonego, kukurydzy, cukinii, kalafiora, brokułów) lub inne
Drugie danie:
-
PÓŁMISEK MIĘS (2,5 szt.) mięsa na osobę, przeciętnie 5-6 gatunków mięsa na półmisku do wyboru spośród :
-
Mięsa smażone
-kotlet schabowy z kością,
-kotlet schabowy nadziewany pieczarkami,
-kotlet hawajski z serem i ananasem,
-filet w cieście i w płatkach migdałowych,
-filet w obsypce ze świeżych, kolorowych papryk zapiekany z serem,
-kotlet de volaille z masełkiem,
-kotlet de volaille z żurawiną i żółtym serem,
-kotlet de volaille z szynką i żółtym serem,
-kotlet de volaille z pieczarkami,
-klops z pieczarką w okrasie,
-
Mięsa duszone
-rolada wołowa z nadzieniem klasycznym (mięso, boczek, ogórek, marchewka),
-rolada wieprzowa z nadzieniem mięsnym
-rolada drobiowa z warzywami,
-rolada drobiowa z pieczarkami,
-szaszłyk wieprzowy/drobiowy,
-roladka drobiowa z nadzieniem szpinakowym,
-
Mięsa pieczone
-udziec drobiowy nadziewany mięsem,
-udziec drobiowy z nadzieniem mięsno pieczarkowym,
-rolada z karczku z nadzieniem z kapusty kraszonej,
-karczek zapiekany w śmietanie,
+ sos do mięs
-
SAŁATKI 4 rodzaje (do wyboru)
-surówka z kapusty białej,
-surówka colesław,
-sałatka z kapusty białej,
-surówka z kapusty czerwonej,
-sałatka z kapusty czerwonej,
-buraczki klasyczne, buraczki z jabłkiem, ćwikła z chrzanem
-mizeria staropolska w marynacie z cytryną,
-mizeria klasyczna ze śmietaną,
-marchewka z brzoskwiniami,
-marchewka z chrzanem,
-surówka z selera, jabłek i orzechów,
-surówka z rzepy i jabłka,
-sałata lodowa z koprem i granatem,
-roszponka z dresingiem na bazie musztardy francuskiej i miodu,
-gotowane warzywa z masełkiem i bułką tartą,
-duszona cukinia,
-gruszki z żurawiną,
-
DODATKI SKROBIOWE
-kluski śląskie,
-kluski szpinakowe,
-ziemniaczki purée,
-lub inne wybieramy 2 rodzaje
-
DANIA WEGETARIAŃSKIE (do wyboru 1 rodzaj zamiast 1 rodzaju mięsa lub dodatkowo dla wybranych gości za odpłatnością od 1 szt 7,00zł)
–Omlet z zielonym groszkiem, pomidorami, pieczarkami, papryką (dodatki dowolne) lub naturalny,
-Ser panierowany z żurawiną,
-Placuszki z kaszy gryczanej w sosie grzybowym,
-Papryka faszerowana kaszą i grzybami w sosie grzybowym lub zapiekana z serem,
-Babeczki nadziewane zielonym groszkiem i serem w sosie cygańskim,
-Koperta z ciasta francuskiego z pieczarką w śmietanie,
-
KOMPOT
-
PODAWANIE kawy, herbaty, ciasta, ciasteczek
-
ZIMNA PŁYTA I
–przystawki typu finger food np.: polędwiczki na puree z zielonego groszku, bakłażan z nadzieniem serowo-orzechowym, przystawka z łososia i ogórka, sałatka Cezar w szklaneczkach, jajko faszerowane
-półmisek wędlin- mięsa podawane na zimno (wyroby własnej produkcji)
-galaretki drobiowe, szynka nadziewana w galarecie,
-ryby marynowane,
Sałatki 2 rodzaje do wyboru:
-sałatka z arbuza, fety i cebuli dymki,
-sałatka z buraków, rukoli, fety i prażonego słonecznika,
-sałatka z kurczakiem typu gyros,
-sałatka warstwowa z selerem,
-sałatka selerowa z kurczakiem i żurawiną,
-jarzynowa,
-porowa,
-brokułowa z fasolką,
-z sałaty lodowej z orzechami, fetą i sosem orzechowym,
-sałatka capreze (pomidor, mozzarella, bazylia),
-sałatka wiosenna(kalafior, pomidor, ogórek świeży, rzodkiewki, kiełki, szczypior,) + dresing szczypiorkowo jogurtowy,
-
KOLACJA I w formie II dania (1 zestaw do wyboru):
-filet z kaczki na sosie wiśniowym, marchewka glazurowana, czarne kluski ziemniaczane,
-polędwiczki w tymianku na sosie porzeczkowym, kasza jaglana, gruszka z żurawiną,
-wołowina w winie i ziołach, kluska śląska, buraczki z chrzanem,
-łosoś pieczony w migdałach, ziemniaczane kluseczki smażone, mix sałat w sosie vinigrett z pomidorkami, rzodkiewką, ogórkiem,
-
DESER: Tort Młodej Pary, kawa, herbata
-
ZIMNA PŁYTA II
-kanapeczki, tartinki, babeczki z nadzieniem słonym, ptysie z mięsem i pieczarkami
-porcje ryb wędzonych podawane na zimno,
-rolada szpinakowa nadziewana pastą z łososiem
-sery
-
KOLACJA II (do wyboru 1 zestaw)
–pieczeń z karczku z jabłkiem w majeranku, knedlik, sałata, surówka z rzepy
-pieczeń z kurczaka faszerowanego w sosie śmietanowym, kopytka żółte i zielone, buraczki z jabłkiem, cukinia duszona,
-roladki duszone nadziewane pieczarkami, kasza gryczana z pieczarką w śmietanie, buraczki z jabłkiem, pekińska z koprem
lub
kolacja w formie nocy cygańskiej tzn. serwowane z wózka przez kucharza i kelnerów różne gatunki mięs tj.: żeberka duszone w warzywach, pieczeń z karczku, pieczeń ze schabu, kaszanka, kapusta kraszona, kiszone ogórki, chrzan, musztarda
-
KOLACJA III (do wyboru 1 rodzaj):
– gulasz wołowy,
– flaczki,
– strogonow wołowy,
– barszcz czerwony z rogalikiem lub ptysiem faszerowanym mięsem i pieczarkami
– bigos staropolski,
– żurek z białą kiełbaską, jajkiem i ziemniaczkami w kostkę,
II dzień
-
Na powitanie gości
-
gulasz lub kwaśnica
-
kawa, herbata
-
owoce, napoje
-
zimna płyta na stołach:
-
śledzie marynowane w formie rolmopsów
-
śledzie w śmietanie z jabłkiem
-
śledzie w oleju
-
klopsiki rybne w zalewie marynowanej
-
ryba po grecku
-
galaretki drobiowe, galaretki wieprzowe, galantyna z kurczaka w galarecie
-
sałatka selerowa z szynką, kukurydzą i natką pietruszki
-
sałatka z młodego szpinaku, kiełków rzodkiewki, avocado, suszonych pomidorów oraz pestek dyni
-
sałatka Capreze tj. ser mozarella, bazylia, świeże pomidory
-
półmisek mięs na zimno
-
pieczywo
-
Obiad:
-
zupa krem np. krem z dyni z groszkiem ptysiowym
-
II danie serwowane porcjowo: np. schab w sosie śmietanowo-kurkowym, kapusta pekińska z roszponką i sosem z musztardy francuskiej i miodu, buraczki klasyczne podawane w osobnym naczyniu
6. deser: np. sorbet lodowy z bitą śmietaną i owocami
7. Kolacja w formie II dania: np. filet z dorsza w cieście i migdałach, gargamelki, gotowane warzywa polewane masełkiem i bułka tartą
8. Kolacja III w formie dania podawanego w bulionówce np. klopsiki w sosie koperkowym
Kalkulacja przyjęcia dwudniowego
Menu j. w.
Owoce 2 dni
Napoje 2 dni (soki owocowe, woda mineralna podawane w dzbankach, coca-cola, fanta, sprait, tonic w butelkach szklanych 0,2l, napoje z firmy tymbark w butelkach szklanych)
Cena zawiera nakrycie stołów obrusami i galanterią stołową, obsługę kelnerską przez cały czas trwania przyjęcia.
Cena nie zawiera dekoracji sali, nakrycia krzeseł w pokrowce. Cena nie zawiera napoi alkoholowych oraz ciasta, ciasteczek, paczek dla gości i tortu dla Młodej Pary.