Nasz catering to świeże i smaczne posiłki oparte na naturalnych produktach oraz profesjonalna obsługa. Jesteśmy elastyczni i otwarci na nietypowe zamówienia dotyczące potraw spoza standardowej oferty.

Oferujemy

usługi gastronomiczne w pełnym zakresie, przygotowanie potraw, dowóz do klienta, obsługa kelnerska  oraz własny sprzęt gastronomiczny.

Obsługujemy

wesela, wszelkiego rodzaju przyjęcia, bankiety, imprezy okolicznościowe, konferencje, szkolenia, przerwy kawowe, imprezy plenerowe.


Przyjęcia weselne menu jednodniowe

Przykładowe menu przyjęcia zestaw nr 1:

Obiad:
Zupa:
* Rosół wiejski z makaronem,
* Rosół wiejski z makaronem i kluseczkami wątrobianymi
* Zupy kremy (polecam krem z dyni, z brokułów) lub inne

Drugie danie:
• PÓŁMISEK MIĘS (2,5/3 szt.) mięsa na osobę, przeciętnie 5-6 gatunków mięsa na półmisku do wyboru spośród :
-kotlet schabowy,
-kotlet z pieczarkami,
-kotlet hawajski z serem i ananasem,
-rolada wołowa z nadzieniem klasycznym (mięso, boczek, ogórek, marchewka),
-rolada wieprzowa z nadzieniem mięsnym,
-rolada z karczku z nadzieniem z kapusty kraszonej,
-rolada drobiowa z warzywami,
-rolada drobiowa z pieczarkami,
-szaszłyk wieprzowy/drobiowy
-filet w cieście i w płatkach migdałowych,
-filet w obsypce ze świeżych, kolorowych papryk zapiekany z serem,
-klops z pieczarką,
-porcje nadziewane drobiowe pieczone
+ sos do mięs
• SAŁATKI 3-4 rodzaje (do wyboru) w zależności od ilości gości
-surówki lub sałatki z kapusty białej
-surówki lub sałatki z kapusty czerwonej
-buraczki klasyczne, buraczki z jabłkiem, ćwikła z chrzanem
-mizeria
-marchewka z brzoskwiniami
-surówki z rzepy
-surówki z sałaty lodowej
-surówki z kapusty pekińskiej
-gotowane warzywa z masełkiem i bułką tartą bukiet z jarzyn
-marchewka glazurowana,
-gruszki z żurawiną

• DODATKI SKROBIOWE

– kluski śląskie
-ziemniaczki purée

• DANIA WEGETARIAŃSKIE
-Placuszki z kaszy gryczanej w sosie grzybowym
-Papryka faszerowana kaszą i grzybami w sosie grzybowym
-Babeczki nadziewane zielonym groszkiem i serem w sosie cygańskim
-Koperta z ciasta francuskiego z pieczarką w śmietanie

• KOMPOT

• PODAWANIE kawy, herbaty, ciasta, ciasteczek

• ZIMNA PŁYTA I

-Półmisek wędlin: szynka, kabanos, boczek faszerowany(wyrób własnej produkcji), kurczak faszerowany, filet nadziewany morelą/śliwką (wyroby własnej produkcji), mięsa od obiadu, szynka, kiełbasa swojska, smalec, ogórki kiszone, bochen chleba+koszyczki

-ryby po grecku, marynowane

-sałatki 2 rodzaje do wyboru np. lodowa z fetą, jarzynowa, porowa, brokułowa z fasolką, z selera naciowego z czerwoną fasolką, z sałaty lodowej z orzechami, fetą i sosem orzechowym lub inne według ustaleń

kawa, herbata bez ograniczeń.

• KOLACJA I w formie II dania 1 zestaw do wyboru:
-pieczeń z karczku z jabłkiem w majeranku, knedlik, sałata, surówka z rzepy
-łosoś pieczony w migdałach, grzanka z serem, mix sałat w sosie vinigrett z pomidorkami, rzodkiewką, ogórkiem,
-dorsz w sosie śmietanowo – koperkowym, kopytka białe, kapusta pekińska z granatem
-udziec drobiowy nadziewany mięsem z pieczarkami, ryż w curry z groszkiem, marchewka z chrzanem, surówka z kapusty pekińskiej z koprem
-pieczeń z kurczaka faszerowanego w sosie śmietanowym, kopytka żółte i zielone, buraczki z jabłkiem, cukinia duszona,

ZIMNA PŁYTA II
Kanapeczki, tartinki, babeczki z nadzieniem słonym, ptysie z mięsem i pieczarkami
Porcje ryb pieczonych podawane na zimno,
Śledzie na półmiskach,
Koreczki, sery

TORT WESELNY + KAWA II

KOLACJA II
Świnka pieczona, lub szynka pieczona, kapusta po zbójnicku, chrzan lub inna kolacja w formie II dania

KOLACJA III:
– gulasz wołowy,
– flaczki,
– strogonow wołowy,
– barszcz czerwony z krokietem, rogalikiem lub ptysiem faszerowanym mięsem i pieczarkami
– bigos
– żurek z białą kiełbaską, jajkiem i ziemniaczkami w kostkę

Kalkulacja wesela jednodniowego
Menu j. w. 140,00 (w cenie szampan dla gości)
Owoce 6,00
Napoje 15,00 (soki owocowe, woda mineralna podawane w dzbankach,coca-cola,fanta, sprait, tonic w butelkach szklanych 0,2l,napoje z firmy tymbark w butelkach szklanych)
Ciasto 29,00 (ciasto na stołach + paczka 1szt/parę, ciasto z firmy Merta Hecznarowice) bez tortu

Razem: 190,00zł/1os

Przyjęcia weselne menu jednodniowe

Przykładowe menu przyjęcia zestaw nr 2:

Obiad:
Zupa:
* Rosół wiejski z makaronem,

Drugie danie:
* PÓŁMISEK MIĘS 2,5szt/1 os:
– kotlet schabowy tradycyjny
– rolada wołowa nadzienie klasyczne,
– rolada wieprzowa z pieczarkami,
– szaszłyk wieprzowy,
– filet w cieście
– udziec nadziewany pieczony
+ sos do mięs

* SAŁATKI
– sałatki z kapusty czerwonej
– mizeria
– marchewka z brzoskwiniami
– surówka z kapusty pekińskiej

* DODATKI SKROBIOWE
– kluski śląskie
– ziemniaczki purée

• KOMPOT

• PODAWANIE kawy, herbaty, ciasta, ciasteczek

• ZIMNA PŁYTA I
– Ryba po grecku
– Ryba marynowana
– Łosoś na zimno
– Śledzie,
– Galaretki, szynka nadziewana w galarecie,
– Deska z zakąskami, kanapeczkami, serami.

• KOLACJA I:
-pieczeń z kurczaka faszerowanego w sosie śmietanowym, kopytka żółte i zielone, buraczki z jabłkiem, cukinia duszona,
• ZIMNA PŁYTA II
– Uzupełnienie desek z zakąskami, kanapeczkami, serami.
– Mięsa na zimno,
– Sałatka z mix-u sałat, pomidorkami, rzodkiewką, ogórkiem w sosie Vinaigrette,
– Sałatka winogronowa z kurczakiem

• TORT WESELNY + KAWA II

• Kolacja II
Karczek zapiekany w śmietanie, ryż w curry, karotka glazurowana.

• KOLACJA III
Barszczyk + ptyś z mięsem i pieczarkami

Kalkulacja wesela jednodniowego
Menu j. w. 140 ,00 (w cenie szampan dla gości)
Owoce 6,00
Napoje 15,00
Ciasto 15,00 Wypiek własny lub z firmy Merta Hecznarowice cena nie obejmuje paczek dla gości oraz tortu

Razem: 176,00/1 os

Przyjęcia weselne menu jednodniowe

Przykładowe menu przyjęcia zestaw nr 3:

Obiad:
Zupa:
* Rosół wiejski z makaronem,

Drugie danie:
* PÓŁMISEK MIĘS (2,5 szt.) mięsa na osobę,
– kotlet schabowy
– szaszłyk wieprzowo-drobiowy
– rolada z karczku
– filet w cieście
– kotlet de volaille z szynką i serem
– udziec nadziewany pieczony
+ sos do mięs

* SAŁATKI 4 rodzaje (do wyboru)
-surówki lub sałatki z kapusty białej
-surówki lub sałatki z kapusty czerwonej
-buraczki klasyczne, buraczki z jabłkiem, ćwikła z chrzanem
-mizeria
-marchewka z brzoskwiniami
-surówki z sałaty lodowej
-surówki z kapusty pekińskiej

* DODATKI SKROBIOWE
– kluski śląskie
-ziemniaczki purée

KOMPOT

PODAWANIE kawy, herbaty, ciasta, ciasteczek

• ZIMNA PŁYTA I
– Ryba po grecku
– Ryba marynowana
– Łosoś na zimno
– Śledzie,
– Galaretki, szynka nadziewana w galarecie,
– Deska z zakąskami, kanapeczkami, serami.

• KOLACJA I:
– Filet z indyka z morelą w sosie musztardowo- miodowym, zielone kopytka, lekka sałatka z granatem

• ZIMNA PŁYTA II
– Uzupełnienie desek z zakąskami, kanapeczkami, serami.
– Mięsa na zimno,
– Sałatka gyros w kieliszkach,
– Sałatka brokułowa z czerwoną fasolką

• TORT WESELNY + KAWA II

• KOLACJA II
-Placuszki gryczane w sosie węgierskim

• KOLACJA III:
-Żurek z kiełbaską i jajkiem

Kalkulacja wesela jednodniowego
Menu j. w. 134,00 (w cenie szampan dla gości)
Owoce 6,00
Napoje 15,00
Ciasto 15,00Wypiek własny lub z firmy Merta Hecznarowice cena nie obejmuje paczek dla gości oraz tortu

Razem: 170,00/1 os

badge

Zapraszam

Gospodarstwo agroturystyczne

My Profile Pic

Beata i Rafał Kulczyk

Skidziń (7 km od Oświęcimia)
ul. Ślepa 8
tel. 00 48 32 211 13 02
kom. +48 602 683 481
lub +48 662 272 944
e-mail: agrooswiecim@onet.pl

Więcej »